Het oudercommissieportaal

Gratis eigen oudercommissie-portaal

BOinK heeft een tool ontwikkeld waar alle oudercommissies (oc’s) gratis gebruik van kunnen maken: het oudercommissie-portaal (oc-portaal). In deze online omgeving staat voor iedere oc een eigen ‘kamer’ klaar die het mogelijk maakt om documenten online op te slaan en te bewerken. Daarnaast vindt u in het oc-portaal nuttige informatie. 

Besloten kamer

Elke 'kamer' is besloten en alleen toegankelijk voor de eigen oudercommissieleden. In uw eigen 'kamer' kunt u documenten (bijvoorbeeld notulen of adviesaanvragen) uploaden, bewerken en goedkeuren. Alle goedgekeurde documenten blijven staan, dus ook nieuwe commissieleden hebben direct een overzichtelijk beeld van de onderwerpen die aan de orde zijn geweest. BOinK kan de documenten niet inzien. 

BOinK Bieb

In de BoinK Bieb worden regelmatig nuttige documenten voor oudercommissies geplaatst. Denk aan modelreglementen, een voorbeeldadvies en een werkplan voor oudercommissies.

Meer voordelen

  • In de kalender kunt u vergaderingen en andere activiteiten plannen.
  • U kunt als oc uw eigen kamer activeren. 
  • Online omgeving: voor alle commissieleden op elk moment toegankelijk.
  • Het gebruik van het oc-portaal is gratis.

Aan de slag

Wilt u als oc aan de slag met het oc-portaal? Ga naar ocportaal.boink.info en claim uw kamer door u te registreren. Het is belangrijk dat u het vinkje bij ‘notificaties’ aan zet; dan krijgt u een e-mail op het moment dat er een nieuw document of agenda-item in uw kamer is geplaatst. Degene die de kamer activeert is de voorzitter van de kamer en kan andere oc-leden voor de kamer uitnodigen.

Peuterspeelzalen

Het oc-portaal is gelinkt aan het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Voor alle opvanglocaties die een LRKP-nummer hebben, staat een kamer klaar. Niet alle peuterspeelzalen hebben een LRKP-nummer. Voor deze organisaties is er daarom helaas geen kamer. Als de harmonisatie is voltooid zullen ook alle peuterspeelzalen een LRKP-nummer hebben en daarmee dus een kamer in het oc-portaal. 

Hoe het begon: 'Kamer van Hoge Nood'

BOinK voorzitter Gjalt Jellesma vergelijkt het oc-portaal met ‘de Kamer van Hoge Nood’ uit de Harry Potter boeken. Deze kamer verschijnt als er grote behoefte aan is. Oc’s bleken grote behoefte te hebben aan het makkelijk delen van informatie. Die mogelijkheid is er nu in de vorm van het portaal.

Meer informatie en veelgestelde vragen


Veel gestelde vragen over de beveiliging van het portaal

Nieuws

Resultaten prijspeiling 2017

Ook in 2017 hebben we een enquĂȘte gehouden onder ouders om de ontwikkelingen in de uurprijs van k...

meer